English

VIA University College

Diskussion

Denne vejledning henvender sig til undervisere, der ønsker at tilføje aktiviteterne i deres læringsrum på Itslearning et interaktivt element, hvor både underviseren og de studerende kan skrive og besvare indlæg synligt for alle. Vejledningen viser de tekniske muligheder, du har til rådighed.

Muligheden for diskussionsfora findes flere steder i Itslearning. Denne vejledning fokuserer på aktiviteten Diskussion, som kan tilføjes planer. Der kan også tilføjes forskellige grader af interaktion i andre elementer såsom afleveringsopgave, men det er beskrevet i særskilte vejledninger om disse.

Diskussion

Nogle diskussioner skal løbe over længere tid, så derfor kan det være smart at oprette en Diskussion-aktivitet i en plan under et løbende emne såsom Generelt. Her vises, hvordan en diskussion tilføjes en plan.

Find eller opret den plan, som skal have tilføjet et diskussionsforum. Vælg Tilføj under Ressourcer og aktiviteter. Vælg Vis alle.

Vælg Diskussion.

Udfyld detaljerne i editoren.

  1. Giv diskussionen titel.
  2. Lav en kort beskrivelse. Du har her mulighed for at bruge alle editorens muligheder for layout, billeder, links m.m.
  3. Vælg, om der tillades at anonyme indlæg.
  4. Angive, om den er aktiv og eventuelt i hvilket interval, den er aktiv.
  5. Vælg Gem.

Nu ser det ud som nedenfor for de studerende.

Man tilgår en diskussion ved at vælge diskussionens link. Det kan gøres både fra planen og fra tabelvisningen for Planer. Man kommer nu til samme visning som for alle ressourcer og aktiviteter tilknyttet en plan. Studerende såvel som undervisere kan nu vælge at besvare en eksisterende tråd ved at vælge linket for denne. Eller man kan oprette en ny tråd ved at vælge Start ny tråd. Ud for hver tråd fremgår det, hvor mange indlæg der er i hver tråd, og hvor mange af disse der endnu ikke er læst. Nyeste indlæg placeres øverst.

Se mere om hvordan du kan bruge Diskussion i denne video (kræver VIA-login).

Husk, at diskussionsforaet kan være multimodalt i kraft af, at alle indlæg skrives i Itslearnings editor. Det åbner op for, at aktiviteten kan bruges i en meget bred vifte af læringssituationer.

Forrige Vejledning Se som studerende
Næste Vejledning Funktioner i Editoren