English

VIA University College

Itlslearning app'en

Denne vejledning henvender sig til studerende og medarbejder, der gerne vil installere og bruge Itslearning app'en. Der er en trin-for-trin vejledning i at installere app'en, og du får også nogle vigtige råd om, hvornår du med fordel kan bruge app'en, og i særdeleshed hvornår det er bedre at bruge den fulde versionaf Itslearning i en computerbrowser.

Itslearning-platformen fås som en app til din mobiltelefon. Der er pt. ny app og en gammel app. Den nye er fra sommeren 2025 næsten helt færdigudviklet. Hvis du allerede har den gamle installeret, du kan fint beholde den, indtil du har vænnet dig til den nye. Integrationen med din mobiltelefons indbyggede kalender virker endnu kun med den gamle app.

Integrationen med din mobiltelefons indbyggede kalender virker endnu kun med den gamle app. Du kan fint beholde den gamle app og dermed kalenderintegrationen. Slå notifikationer fra  for den gamle app, så du ikke får dobbelt notifikationer, når du også installerer den nye app.

Installation på iPhone

Der er ikke den store forskel på  installationsprocessen mellem den nye og den gamle app. Så nedenfor  er det først vist, hvordan man identificerer de to apps hver for sig, og derunder er opsætningen beskrevet samlet.

Ny app

Gå til App Store og søg efter 'Itslearning'. Vælg at hente den app, der har det orange Itsleaning-ikon med hvid skrift.

Gammel app

Gå til App Store og søg efter 'Itslearning mobile'. Vælg at hente den app, der har det hvide Itsleaning-ikon med orange skrift og en orange kant i bunden.

Opsætning

Åbn app'en og søg på VIA. (Layoutet her er fra den nye app. Den gamle ser en smule anderledes ud, men funktionerne er de samme.)

Vælg VIA University College og derefter Eksternt logon og VIA-login.

Indtast dit VIA ID og adgangskode og log ind. Hvis du skal logge ind to gange, så husk at skrive din fulde VIAmail som brugernavn anden gang også.

Nu kommer du til velkomstsiden. Vælg OK, forstået! Du får nu mulighed for at vælge notifikationer til eller fra. Vælg Tillad, hvis du gerne vil have notifikationer om nyt i Itslearning på din mobile enhed.

Installation på Android

Der er ikke den store forskel på  installationsprocessen mellem den nye og den gamle app. Så nedenfor  er det først vist, hvordan man identificerer de to apps hver for sig, og derunder er opsætningen beskrevet samlet.

Ny app

Gå til Play Butik og søg efter 'Itslearning'. Der kan være flere muligheder, så vælg at installere den app, der har det orange Itsleaning-ikon med hvid skrift.

Gammel app

Gå til Play Butik og søg efter 'Itslearning mobile'. Vælg at installere den app, der har det hvide Itslearning-ikon med orange skrift  og en  orange streg i bunden.

Opsætning

Åbn app'en og søg på VIA. (Layoutet her er fra den nye app. Den gamle ser en smule anderledes ud, men funktionerne er de samme.)

Vælg VIA University College og derefter Eksternt logon og VIA-login.

Indtast dit VIA ID og adgangskode og log ind. Nu kommer du til velkomstsiden. Vælg OK, forstået!

Brug af den nye app

På startsiden af app'en får du en oversigt over, hvilke opdateringer der er i de rum, du er tilknyttet. Hvis du er tilknyttet flere rum, kan du scrolle mellem dem ved at swipe mod højre eller venstre hen over den farvede brik for rummene.

Vælger du her en rumbrik, kommer du til rummets opdateringer. Her kan du se kommende opgaver delt op efter deadline i hhv.  Nu, Senere og Der er ingen deadline. Når du har tjekket for kommende opgaver her kan du gå videre til rummets indhold ved at vælge Åbn fag i browser.

Du kan også tilgå en liste over dine rum ved at vælge Fag nederst på skærmen. Her kan du også tilgå din kalender og dine beskeder i Itslearning.

Vælger du en af disse muligheder, kan du komme tilbage til siden Hjem ved at vælge det lille x, der kommer oppe i øverste venstre hjørne af skærmen.

Rummets indhold

Når du har fundet vej ind i rummet ser du i store træk det samme som på computeren. Det er også her en browser-visning, men den er tilpasset mobiltelefonens størrelse og orientering. Scroller du ned, kan du se oversigtens forskellige dele. For at finde de faner, der plejer at være  på en bjælke øverst i vinduet, skal du vælge Menu i højre side.

Herefter ligner funktionerne dem,  du finder i Itslearning på computerens browser. Kun proportionerne er lidt anderledes.

Brug af den gamle app

Den gamle app er på mange måder som en mobilvenlig version af Itslearning i browser. Når man åbner app'en starter man på fanen Hjem, der viser en liste over seneste opdateringer. Man kan herfra navigere til andre faner, hvoraf nogle svarer til fanerne i Itslearning i browseren, mens andre fører til indhold, der ligger under fanen Opdateringer i browserversionen.

Vælger man her fanen Rum, får man en oversigt over de rum, man er tilmeldt.

Du kan nu vælge det rum, du vil tilgå. I oversigten over rummet har du stort set de samme muligheder som i browserversionen. De er dog placeret på en lidt anden måde. Primært fordi skærmen på en mobil enhed passer bedst med en vertikal arrangering af indholdet. Det, der i browserversionen er indeholdt på forsiden, er her fordelt på de fire første menupunkter. Herefter følger så menupunkter, der svarer til fanerne i rummet i browserversionen.

Under punktet Planer har du de samme muligheder som i browserversionen for at se planerne organiseret under Aktuelle, Kommende, Uden dato eller Emne.

App vs. browser på computer

App'en er en begrænset version af Itslearning-platformen, men i nogle situationer har den klare fordele. Det gælder f.eks.

  • Når du er på farten og pladsen måske er lidt trang til at finde computeren frem.
  • Når du skal tjekke kalenderen for at se dagens undervisning og lokaler.
  • Når du skal tjekke beskeder.

Til gengæld er det absolut bedst at bruge browserversionen på computeren til egentligt studiearbejde. Det er der flere grunde til. Her følger blot nogle af de væsentligste.

  • Du får bedre overblik i browserversionen på computeren.
  • Den begrænsede plads på mobilskærmen kan gøre de svært at se ret meget indhold ad gangen.
  • Browserversionen er den fulde version med alle redskaber.
  • Når du skal læse pdf'er og lignende, der er tilføjet en plan, er det bedst med en større skærm.
  • Computeren har bedre redskaber til læsestøtte m.m.
  • Det er lettere at udarbejde og aflevere opgaver på en computer.

Den røde tråd i ovenstående er, at du ikke kan regne med at kunne nøjes med at bruge en mobiltelefon til at studere. Det vil være en vigtig hjælp til dig selv at vænne dig til fortrinsvis at bruge computeren som arbejdsredskab.

Forrige Vejledning Rum
Næste Vejledning Se som studerende