English

VIA University College

Opslag

Opslag

Denne vejledning henvender sig til undervisere og viser, hvordan du laver opslag på rummets opslagstavle. Den gennemgår også, hvordan du kan give de studerende lov til at selv at lave opslag.

Opslag er rummets opslagstavle. Som udgangspunkt er det kun rummets undervisere, der kan oprette nye opslag, som alle rummets øvrige deltagere så kan læse og kommentere på. 

På det lille tandhjul ud for Opslag kan du vælge også at give rummets studerende lov til at oprette opslag.

  1. Vælg det lille tandhjul
  2. Marker "Tillad alle at lave opslag"
  3. Vælg "Gem"

Øverst i feltet Opslag på rummets fane Oversigt ligger altid et felt, der kan bruges til at oprette nye opslag. Det ser ud som vist nedenfor.

Når du begynder at skrive i feltet Del en opdatering, dukker der endnu en knap frem. Dermed har du følgende muligheder, når du laver et nyt oplæg.

  1. Skriv dit oplæg i teksfeltet
  2. Tilføj et link til en af rummets ressource
  3. Tilføj et billede fra din computer.
  4. Tilpasse indstillingerne for opslaget.
  5. Tilføje opslaget, og dermed gøre det synligt for alle i rummet.

Hvis du vælger Indstillinger, har du følgende muligheder

  • Deaktiver kommentarer
  • Tilføj i flere rum
  • Planlæg opslag

Planlæg et opslag kan være en god mulighed, hvis du i god tid vil lave et opslag, der først bliver relevant senere på semesteret. Du kan dermed styre, hvornår det skal blive synligt. Under "Tilføj i flere rum" har du mulighed for at vælge, at opslaget også skal vises i andre af dine rum.  

Deaktiver kommentarer skal bruges med omtanke. Hvis de fleste af dine oplæg har lukket for kommentarer, vil de studerende hurtigt opfatte Opslag som en envejskommunikation af meddelelser og ikke et åbent forum.

Nyeste opslag ligger altid øverst, så med tiden vil ældre oplæg rykke langt ned på siden og dermed være mindre synlige. Brug derfor primært dette forum til informationer, der kun skal være let tilgængelige i en kortere periode.

Forrige Vejledning Rapporter
Næste Vejledning Scan med Android eller iPhone