English

VIA University College

Fjern manuelt opsat funktionspostkasse i Outlook

Denne vejledning henvender sig til medarbejdere i VIA. Vejledningen beskriver hvordan du fjerner en manuelt opsat funktionspostkasse fra Outlook.

I forbindelse med at vi øger sikkerheden på funktionspostkasser vil adgang til funktionspostkasser ske ved, at de bliver skubbet ud til de medarbejdere/brugere der skal have adgang til dem. De medarbejdere/brugere som tidligere har fået postkasserne tilføjet manuelt, skal fjerne den manuelt opsatte funktionspostkasse i Outlook. 

Der er to måder, som postkasserne kan være sat op på, og du bør tjekke begge måder.

 1. Funktionspostkasser opsat med password
 2. Funktionspostkasser opsat efter den "gamle" procedure
Funktionspostkasser opsat med adgangskode

Hvis du har fået udleveret brugernavn og adgangskode til en funktionspostkasse, som efterfølgende er blevet sat op ved at angive adgangskoden, er IT og digitalisering ikke nødvendigvis bekendt hermed. Du skal derfor følge nedenstående trin 1-3 for at tjekke, om funktionspostkassen, der er opsat ved at der er blevet angivet en adgangskode. Hvis du har det, skal du kontakte IT og digitalisering på [email protected] og her angive hvilken funktionspostkasse, du skal have skubbet ud.

Når du har modtaget svar om, at du nu har fået skubbet funktionspostkassen ud, skal du følge trinnene beskrevet herunder:

 1. Vælg "Filer" øverst til venstre i Outlook.
 2. Vælg "Kontoindstillinger" og dernæst punktet "Kontoindstillinger".
 1. Hvis funktionspostkassen figurerer under din VIAmail, skal du markere funktionspostkassen. (Hvis funktionspostkassen ikke figurerer under din VIAmail, følg da vejledningen i afsnittet Funktionspostkasser opsat efter den "gamle" opsætning).
 2. Vælg Fjern.

Hvis du har flere funktionspostkasser skal du gentage trin 3-4, indtil der ikke figurerer flere af VIAs funktionspostkasser i listen. Du skal dog ikke fjerne din egen VIAmail.

 1. Vælg Luk
 2. Genstart Outlook for at opdatere med ændringerne.
Funktionspostkasser opsat efter den "gamle" procedure

Når du har en funktionspostkasse, der er opsat efter den "gamle" procedure, skal du fjerne den "gamle" opsætning ved at:

 1. Vælge "Filer" øverst til venstre i Outlook.
 2. Vælg "Kontoindstillinger" og dernæst punktet "Kontoindstillinger".

Der åbner nu et vindue.

 1. Markér din VIAmail.
 2. Vælg "Rediger".
 1. Vælg "Flere indstillinger".
 1. Under fanebladet "Avanceret" skal du markere funktionspostkassen.
 2. Vælg Fjern.

Hvis du har flere funktionspostkasser skal du gentage trin 6-7, indtil der ikke figurerer flere af VIAs funktionspostkasser i listen under Postkasser.

 1. Klik på OK.
 1. Vælg Næste.
 2. Vælg Udført.
 3. Genstart Outlook for at opdatere med ændringerne

Når funktionspostkasserne er skubbet ud, så skal du efterfølgende installere programrettelsen, så afsendte mails lander i funktionspostkassens "Sendt post".
Selvom der står at programmet allerede er installeret, så skal du bestille pakken igen.

Forrige Vejledning Principper for funktionspostkasser
Næste Vejledning Hvilke funktionspostkasser er jeg ejer på?