English

VIA University College

Frigivelse af mails fra VIAs spamfilter

Denne vejledning henvender sig til alle med en VIAmail

Frigivelse af blokerede mails

Alle mails sendt til en VIAmail bliver scannet gennem VIPRE. Her blokeres for mails, der virker til at være spam, virus eller spyware. Disse mails bliver sat karantæne i 14 dage, men kan frigives, hvis du siger god for det. Hvis du har modtaget en mail, der er blevet sat i karantæne vil du én gang i døgnet modtage en såkaldt release mail med en liste over de mails, der er blevet blokeret. Her kan du  selv - via links i mailen - frigive en eller flere af de blokerede mails.

Hver række på listen beskriver en blokeret mail. Kolonnen type, angiver en trusselsvurdering og/eller fortæller om grunden til at mailen blev blokeret. I de andre kolonner kan du se afsenderen, emnelinjen og modtagelsestidspunktet for mailen.

Sådan frigiver du en mail:

  1. Klik på linket ”Release” (frigiv) ud for mailen og der åbnes et browser-vindue.
  1. Klik på knappen Send

Nu sendes den blokerede mail til dig, så du modtager den i Outlook og andre steder, hvor du evt. læser din mail.

NB! Frigiv kun blokerede mails, hvis du er helt sikker på, at de er OK og ikke er skadelige. Derfor anbefales det, at du vælger "preview" ud for den mail, du tænker at frigive, inden du frigiver den. Dette gør, at du sikkert kan se mailen gennem VIPREs webside.

Sendes der spam til en e-mailadresse tilhørende en postgruppe, vil der også genereres en release mail fra VIPRE til denne adresse. Denne release mail vil komme ud til alle medlemmer af pågældende postgruppe. Her skal du være meget tilbageholdende med at frigive blokerede mails, da en frigivet mail til en postgruppe vil blive frigivet til alle postgruppens medlemmer.

Du kan se, om release mailen er til dig personligt eller til en postgruppe, i mailens ”From”-felt, hvor nederste linje viser, hvem modtageren er.

Har du yderligere spørgsmål angående mailscanningen, kan du henvende dig til [email protected]

Forrige Vejledning Kantinebestilling Pronestor Planner
Næste Vejledning Send eller modtag store filer