English

VIA University College

Kopier emner og planer

Denne vejledning henvender sig til undervisere, der skal lægge materiale i nye rum i Itslearning og ønsker at kopiere planer eller hele emner fra tidligere rum.

Du kan både kopiere hele emner og enkelte planer fra et rum til et andet i Itslearning. Og du kan vælge, at dit tilknyttede ressourcer og aktiviteter kopieres med. Før du går i gang, så er der tre ting du skal være opmærksom på.

  1. Du skal have rollen underviser i både det gamle rum du vil kopiere fra og det nye rum, du vil kopiere til.
  2. Der må i det nye rum ikke i forvejen findes planer eller emner med samme navn som de gamle planer eller emner du vil kopiere. Gør der det, så skal de slettes først - også fra rummet skraldespand.
  3. Du skal sørge for, at eventuelt materiale, som er uploadet af studerende tilknyttet det gamle rum, slettes fra ressourcer, inden nye studerende får adgang til det. Se mere herom nederst i denne vejledning.

Du skal være opmærksom på, at når du kopierer indhold fra et gammelt til et nyt rum, overskrives navnene på planfelterne (markeret nedenfor) i det nye rum, som du kopierer til, med navnene fra det gamle rum, som du kopierer fra.

Slet planer permanent i rummets skraldespand

Se her, hvordan du sletter planer permanent fra skraldespanden i et rum. Gå ind i rummet. Vælg de tre prikker under dit profilbillede og derefter Indstillinger.

Vælg nu Skraldespand.

Vælg så fanen Planer og marker den eller de planer eller emner, du vil slette permanent og vælg Slet permanent. Bemærk, at planen herefter vitterligt er slettet permanent og kan ikke gendannes.

Kopier alle planer fra et eller flere emner

Under menupunktet Planer markerer du fanen Emne og markerer det eller de emner som du ønsker at kopiere til et andet rum. Under Handlinger vælger du kopier.

Udfyld nu pop-up vinduet efter behov.

  1. Vælg rummet du vil kopiere til.
  2. Marker Kopier datoer for nye planer, hvis du ønsker at datoerne for planerne skal kopieres med.
  3. Markere Kopier tilknyttede ressourcer og aktiviteter, hvis du ønsker ressourcer og aktiviteter tilknyttet planen eller planerne skal kopieres med.
  4. Afslut ved at vælge Kopier, hvorefter kopieringen starter.
Kopier enkelte planer

Under menupunktet planer markerer du den eller de planer, som du vil kopiere til et andet rum. Du vil typisk kunne finde dem alle under fanen Tidligere. Under Handlinger vælger du Kopier.

Udfyld nu pop-up vinduet efter behov.

  1. Vælg rummet, du vil kopiere til.
  2. Vælg, hvilket emne planen eller planerne skal kopieres til. Vælg Bevar eksisterende for at oprette et nyt emne med samme navn som emnet du kopierer fra. Eller vælg blandt de emner, du allerede har oprettet i det nye rum.
  3. Marker Kopier datoer for nye planer, hvis du ønsker at datoerne for planerne skal kopieres med.
  4. Markere Kopier tilknyttede ressourcer og aktiviteter, hvis du ønsker ressourcer og aktiviteter tilknyttet planen eller planerne skal kopieres med.
  5. Afslut ved at vælge Kopier, hvorefter kopieringen starter.
Slet studerendes materialer

Studerendes indlæg i diskussioner og besvarelser i opgaver og test fra det gamle rum kopieres ikke med, men alle dokumenter gør. Det betyder, at hvis du har tilknyttet en mappe, hvor du har givet de studerende lov til at oprette materialer, så kopieres disse med over i det nye rum. Så dem skal du selv slette i det nye rum, ligesom du også selv skal give de nye studerende lov til at uploade materialer i mappen.

Forrige Vejledning Arkiver rum
Næste Vejledning Planer