English

VIA University College

Konverter video til .mp4-formatet

Denne vejledning henvender sig til studerende, der har brug for at konvertere en videofil til formatet .mp4.

Når du som studerende skal aflevere en video som studieprodukt, bliver du ofte mødt med kravet om, at formatet skal være .mp4. Det skyldes som regel hensyn til både filstørrelse og læsbarhed. Der er flere metoder til konvertering. Nedenstående metode tager udgangspunkt i Videoportalen, som er et redskab, du har adgang til igennem dit VIA-login og/eller din computers systemer.

Der er mange gratis tjenester, der tilbyder online-konvertering af videofiler. Husk blot, at du ved at bruge dem både risikerer at din video bliver brugt af tjenester, og at du får virus eller anden malware med tilbage i den konverterede fil. Brug kun tjenester, du har god grund til at have tillid til.

Konvertering med Videoportalen

Du kan bruge Videoportalen til at konvertere stort set alle videoformater til .mp4. Gå til videoportal.via.dk. Log ind med dit VIA-login.

  1. Vælg 'Tilføj ny'.
  2. Vælg 'Upload af medier'.
  1. Indsæt en fil ved at bruge drag & drop.
  2. Alternativt kan du vælge 'Vælg fil til upload' og finde filen i din computers filoversigt.

Nu får du mulighed for at foretage nogle indstillinger for din video. Du behøver ikke ændre noget her, men giv evt. din video et passende navn og scroll ned og gem den ved at vælge 'Gem'. Vælg herefter 'Gå til medie'. Videofilen uploades nu. Det kan tage et stykke tid, før den er klar i dit videobibliotek (Mine Videoer).

Nu skal du have åbnet editoren i videoportalen og lavet en kopi i .mp4-format. Den uploadede video er nemlig endnu i sit oprindelige format. Vælg det lille blyantsikon ud for den nye video.

Vælg 'Launch Editor'.

Video Editor-vinduet åbnes. Vælg nu 'Save a Copy'.

Du kan nu navngive den nye video og vælge 'Create'. Luk editoren på den lille pil i nederste venstre hjørne. Kopien er nu gemt i dit videobibliotek, og denne er automatisk skabt som .mp4-fil.

Forrige Vejledning Video onlinekursus
Næste Vejledning Oprettelse af digitalt studie-ID/ISIC-kort