English

VIA University College

Fjernundervisningslokaler

Denne vejledning retter sig primært mod undervisere, der har behov for at sende undervisning fra et fjernundervisningslokale til studerende, der deltager hjemmefra eller fra et andet VIA-fjernundervisningslokale.

Send undervisning til studerende, der deltager hjemmefra
 1. Opret et Teams-møde i Outlook.
 2. Invitér  det lokale du skal bruge (ved lokale søg på lokation fx Silkeborg). Del linket til Teams-møde med de Studerende i Itslearning eller inviter dem med til mødet i Outlook.
 1. Når du skal afholde undervisning, går du ind i fjernundervisningslokalet. Vælg Send på panelet på væggen. Herefter starter fjernundervisningsudstyret.
 1. Vis materiale fra din computer ved at indsætte HDMI-kablet i computeren (brug eventuelt adapter) eller del via CleverShare.
 2. Vil du bruge skærmens touchfunktion til at interagere med dit materiale, så indsæt også USB-kablet i computeren.
 1. Hold hånden hen foran skærmpanelet på katederet. Nu tænder panelet.
 2. Vælg "Join"
 1. På TV'et i lokalet kan du se de studerende, der følger med hjemmefra og som har slået video til. Du kan også se, hvis de bruger "Ræk hånden op"-funktionen eller reaktions i Teams.
 2. I loftet midt i lokalet sidder et kamera, der filmer dig, så de studerende hjemme kan se dig. Kig på det og ræk din arm i vejret med flad hånd. Kameraet vil nu følge dig.
 1. Rækker du armen op med knyttet hånd, vil kameraet stoppe med at følge dig.
 1. Hvis du selv vil styre kameraet skal du vælge de 3 prikker nederst i midten
 2. Vælg Room Controls
 1. Skift Tracking Feature fra Presenter Tracking til Off
 1. Indstil kameraet ved at dreje her
 2. og zoome her
 3. Luk og returner ved at vælge krydset øverst til højre
 1. Du er nu klar til at undervise
Send undervisning til et andet lokale

Brug samme vejledning som beskrevet ovenfor, hvor du sender til studerende hjemme, men tilføj også det lokale du skal sende til l dit Teams-møde i punkt 2)

Resten af vejledningen er den samme.

Modtag undervisning fra et andet lokale
 1. Den underviser, der sender undervisning, opretter et Teams-møde og inviterer både lokalet, der skal sende og lokalet, der skal modtage.
 2. Gå ind i det lokale, der skal modtage undervisning, og tryk på Modtag på panelet på væggen. Herefter starter fjernundervisningsudstyret.
 1. Hold hånden hen foran skærmpanelet på katederet. Nu tænder panelet.
 2. Vælg "Join". Nu deltager lokalet i mødet
 1. For at skifte til kameraret der peger ud i lokalet, skal du vælge de 3 prikker nederst i midten
 2. Vælg Room Controls
 1. Vælg "Studerende" ud for Camera
 1. Vælg et af de 4 Presets
 2. eller indstil selv kameraet ved at dreje her
 3. og zoome her
 4. Luk og returner ved at vælge krydset øverst til højre
 1. De studerende i lokalet kan nu ses af underviseren i det andet lokale.
 2. På Clevertouch skærmen vises underviseren fra det andet lokale og på projektoren vises præsentationen. TV'et i lokalet er slukket.
Brug lokalet uden fjernundervisning

Tryk på Skærm på panelet på væggen. Derved tænder du kun for touchtavlen og ikke hverken kameraerne eller de andre skærme i lokalet.

Hvis du skal præsentere fra din computer, skal du koble den på HDMI-kablet og USB-kablet. For at vælge input på tavlen skal du swipe op fra bunden af tavlen og vælge det input, du skal bruge. Du kan også bruge tavlens indbyggede funktioner uden at koble en computer til den.

Det sker, at man ikke kan afspille lyd fra tavlen. Hvis det er tilfældet, skal du blot på det lille panel på bordet vælge Meet. Det starter et møde uden deltagere, og aktiverer lyden i højttalerne i lokalet.

FAQ

Forkert billede på touchskærmen? Træk/swipe op fra bunden af touchskærmen og vælg HDMI1 hvis du skal sende undervisning, og HDMI2 hvis du skal modtage undervisning.

Lyden hyler? Sørg for at din computer ikke er med i Teams-mødet. Det gælder også de studerende, der sidder i lokalet.

Jeg kan ikke se de studerende, der følger med hjemmefra, på skærmen nede i lokalet? De studerende skal selv slå kamera til for at blive vist.

De studerende, der følger med hjemmefra vises på projektorskærmen? Klik på ikonet i nederste venstre hjørne på panelet på bordet. Vælg 'Swap screen'.

E-mailadresser på fjernundervisningslokaler
Forrige Vejledning Introduktion til Eagle Eye Cube kamera
Næste Vejledning Booking af videostudie 12.12F på Campus N, Aarhus